Anna Mauri - Lugan Bedel

Anna Mauri - Lugan Bedel

Cor Lieder Càmera

Cor Lieder Càmera

Creat per: Enric Mauri

Membres del grup: 2

Descripció:

El Director titular del Cor de Cambra Lieder Càmera és en  Xavier Pastrana, i l’Oriol Castanyer n'és el  sotsdirector. Va ser fundat a Sabadell l’any 1990 per en Josep Vila i Casañas, que en fou director titular i posteriorment artístic. Glòria Coma i Pedrals n’ha estat directora adjunta.

Diversos directors de prestigi han dirigit Lieder Càmera, entre els quals podem destacar Josep Pons, Jordi Savall, A. Ros Marbà, Salvador Mas, Manel Valdivieso, Edmon Colomer, Salvador Brotons, J. L. López Cobos, Arturo Tamayo, Ana Isabel Ramos, Eric Ericson, Frieder Bernius, Günter Theuring, G. Noseda, Lutz Köler, Franz Paul Decker, Trevor Pinnock, Helmut Rilling, Harry Christophers i Eiji Oue.

Lieder Càmera ha col·laborat amb grups instrumentals reconeguts com el Clemencic Consort, The Sixteen, The English Concert, el Drottningholm Baroque Ensemble, l’Orquestra de Cambra Nacional d'Andorra, la Capella Reial de Catalunya, l’Orquesta Barroca de Sevilla, l’Orquestra Barroca Catalana, l’Orquestra del Teatre Lliure, l’Orquestra de Cambra del Liceu, l'Orquestra de Cadaqués, l’OBC, l’OSV, la JONC i la JONDE.

Des del 1993 ha col·laborat amb el Festival Internacional Castell de Peralada, on ha participat en les produccions de les òperes L’elisir d’amore, Il turco in Italia, Pepita Jiménez, El rapte en el serrall, Carmen, El barber de Sevilla, Il tabarro, Orfeo i Euridice, Elektra i Madama Butterfly.

L’estiu del 1997 va participar en l’espectacle de Carles Santos La pantera imperial, amb un gran èxit de públic i de crítica, el qual es va representar a Edimburg, París, L’Haia, Lió, Sevilla, Madrid, i a diferents ciutats de Catalunya. L'any 2010, es va representar de nou al Teatre Lliure de Barcelona.

Lieder Càmera ha estat convidat a participar en importants Festivals Internacionals de Música com el d’Edimburg, Montpeller, Pau Casals a Cuixà, Vinçà a França, 30 Nits de Sabadell, Músiques del Mon a Girona, Torroella de Montgrí, Schubertiada de Vilabertran, Santa Florentina a Canet de Mar, Llívia, Festival de Música Antiga de Barcelona, Festival Chants Sacrés de Méditerranée a Marsella.

També ha actuat a diferents ciutats de l’Estat espanyol com Madrid, Saragossa, Granada, Valladolid, Santiago de Compostel·la, La Corunya, Sevilla, Jerez, Múrcia, Torrevella i Hondarribia. Lieder Càmera ha enregistrat fins ara quatre discs compactes, dos amb cançons populars i tradicionals catalanes, un de dedicat al repertori per a cor i piano, amb el pianista Adolf Pla, i un altre amb Poemes de Miquel Desclot musicats per Josep Vila i Casañas.

Durant el 2010, amb motiu del 20è aniversari del cor, Lieder Càmera va engegar el projecte Cançónova: l’enregistrament d’un CD amb una selecció de cançons representatives de la Nova Cançó, les quals han estat harmonitzades pels músics de més prestigi del nostre país compromesos amb el cant coral.

http://www.corliedercamera.com

<!-- end block content --><!-- end block -->

Descripció breu: Cor de Cambra Lieder Càmera

Aquest grup és privat. Si vols participar envia un correu electrònic a info@annamauri-luganbedel.cat