Anna Mauri - Lugan Bedel

Anna Mauri - Lugan Bedel

  • Grups
  • Institut Tècnic Eulàlia

Institut Tècnic Eulàlia

Institut Tècnic Eulàlia

Creat per: Enric Mauri

Membres del grup: 2

Descripció:

Institut Tècnic Eulàlia és una escola privada, fundada al barri de Sarrià de Barcelona el 1925 en un casal d'estil neogòtic, i que el 1985 va rebre la Creu de Sant Jordi. Va començar com a escola l'octubre de l'any 1925 al carrer Vilana 3. El curs 1931-1932 es va instal·lar a l'actual edifici del passeig de la Reina Elisenda 20-22. Durant el franquisme, també fou conegut com "Estudios San Marcos" perquè se li revocà la llicència per a ensenyament secundari.

Hi han estudiat, entre altres, Joan Reventós i Carner, Creu Casas i Sicart, Frederic Roda i Pérez, Daniel Argimon i Granell, Carlota Soldevila i Escandon, Francesc Parcerisas i Vázquez, Francesc Gurri Serra, Josep Montserrat i Torrents, Oriol Pi de Cabanyes i Almirall, Joan Soler i Amigó, Xavier Miserachs i Ribalta, Basili de Rubí, Montserrat Carulla i Ventura, Montserrat Abelló i Soler, Carles Rexach i Josep Palau i Fabre.

Fou dirigit inicialment per Bartomeu Oliver i Orell. Quan el 1938 s'exilià a Veneçuela, la direcció tècnica passà a Josep Campmany i Cunillé. Quan es jubilà, l'any 1971, la direcció es dividí entre Mercè Campmany i Núria Bonet.

S'ha caracteritzat per l'alt nivell del seu professorat, el catalanisme (fou un dels nuclis del Grup Torras i Bages), la laïcitat combinada amb una formació religiosa comprensiva, i l'ensenyament mixt.

Entre les activitats tradicionals destacaven la festa de Santa Eulàlia (patrona de l'Institut), el dia del llibre, la festa de Nadal i final de curs, els concursos literaris i de dibuix, les comunions al Monestir de Pedralbes, i els viatges d'estudi per Catalunya i Espanya (iniciats el 1957).

Bibliografia

  • Albert Suñé, Clara Estrada i Francesc Magrinyà. "Institut Tècnic Eulàlia. Seixanta anys d'història". Barcelona, 1985. DL B-15766-1985.
  • Revistes escolars "Eulàlia", "Schola", "Bitàcora", "Acròpolis" i "La Palmera"
  • Butlletí de l'Associació d'ex-alumnes "Eulàlia"
  • Llibres dels viatges d'estudi de 1959 i 1984

http://ca.wikipedia.org/wiki/institut_t%c3%a8cnic_eul%c3%a0lia

 

Descripció breu: Institut Tècnic Eulàlia

Aquest grup és privat. Si vols participar envia un correu electrònic a info@annamauri-luganbedel.cat